استفاده از مستربچ در قطعات خارجی خودرو به تولیدکنندگان این امکان را میدهد که قطعاتی با کیفیت بالاتر، دوام بیشتر و ظاهر زیباتر تولید کنند، در عین حال هزینههای تولید و نگهداری را کاهش دهند. با استفاده از مستربچ می توان قطعات خارجی از جمله: سپر، زه و دستگیره ها، آینه های جانبی و چراغ، قطعات آیرودینامیک و .. را تولید کرد. از مزایای تولید قطعات خارجی با استفاده از مستربچ می توان به موارد زیر اشاره کرد.
زهها و دستگیرهها: مستربچهای مقاوم به خراش و UV برای افزایش دوام
آینههای جانبی و چراغها: مستربچهای شفاف برای حفظ دید و عملکرد مناسب
قطعات آیرودینامیک: استفاده از مستربچهای سبک و مقاوم برای کاهش مصرف سوخت
سپرها: استفاده از مستربچهای مقاوم به ضربه و رنگی برای بهبود استحکام و زیبایی
کاربرد مستربج در تولید قطعات خودرو
جالب است بدانید که در تولید قطعات مربوط به موتور خودرو نیز از مستربچ استفاده می شود. برای تولید قطعات خودرو از ترکیب مستربچ با پلی پروپلین تقویت شده تالک و الیاف شیشه ای و همچنین پلی آمید های تقویت شده با الیاف شیشه استفاده می شود. بنابراین کاربرد مستربچ در تولید قطعات خودرو تنها مختص به افزایش زیبایی ظاهری خودرو نخواهد بود بلکه از نظر کارکرد و عملکرد نیز بسیار موثر واقع شده است.
دلایل استفاده از مستربچ در خودروسازی
بدون شک استفاده از مستربچ در صنعت خودروسازی مزایای بسیاری را به همراه دارد که در این بخش قصد داریم درباره آن ها بیشتر صحبت کنیم. از ویژگی های استفاده از مستربچ در صنعت خودروسازی می توان به افزایش ایمنی، زیبایی، کاهش هزینه ها، کاهش وزن خودرو، افزایش مقاومت و سازگاری قطعات، کاهش اثرات الکتریسیته اشاره کرد.
انواع مستربچ تولید قطعات خودرو
در صنعت خودروسازی، انواع مختلفی از مستربچها با ویژگیها و خواص خاص برای تولید قطعات داخلی، خارجی و زیر کاپوت استفاده میشوند. انتخاب نوع مستربچ به نیازهای قطعه، شرایط محیطی و کاربرد آن بستگی دارد. در ادامه بیشتر درباره انواع مستربچ های مناسب برای تولید قطعات خودرو صحبت خواهیم کرد.
مستربچ شفاف: با استفاده از مستربچ شفاف می توان به تولید چراغ ها، لنز ها، قطعات روشنایی خودرو و .. اشاره کرد. از مزایای مستربچ های شفاف می توان به حفظ شفافیت و انتقال نور، مقاومت در برابر زرد شدن و تغییر رنگ اشاره کرد.
مستربچ رنگی:برای تولید قطعات داخلی خودرو و افزایش زیبایی کابین از مستربچ رنگی استفاده می شود. از ویژگی های استفاده از مستربچ رنگی در تولید قطعات داخلی خودرو می توان به ایجاد رنگ یکنواخت و متنوع، حفظ براقیت و زیبایی قطعات، مقاومت در برابر محو شدن رنگ، امکان طراحی متنوع فضای کابین خودرو نیز اشاره کرد.
مقاوم به حرارت:از کاربرد های مستربچ مقاوم به حرارت می توان به تولید قطعات کاپوت از جمله: کانال های هوا، مخازن، لوله ها و .. نیز اشاره کرد. از مزایای ترکیب مستربچ مقاوم به حرارت با مواد پلیمری می توان به افزایش مقاومت پلیمر در برابر دما های بالا اشاره کرد. مستربچ مقاوم به حرارت به حفظ ساختار قطعات در شرایط دمایی سخت، افزایش ایمنی، افزایش کارایی قطعات در دما بالا و.. اشاره کرد.
مستربچ ضد خش:از کاربرد های مستربچ ضد خش می توان به تولید قطعات داخلی و خارجی مثل داشبورد، پنل، سپر و .. اشاره کرد. از ویژگی مستربچ ضد خش می توان به افزایش مقاومت در برابر خراش و سایش، حفظ زیبایی قطعات در طول زمان و .. اشاره کرد.
مقاوم به اشعه UV:بیشتر قطعات خارجی خودرو از جمله: سپر، زه، آینه ها که بسیار در معرض نور خورشید قرار می گیرند با استفاده از مستربچ مقاوم به اشعه UV تولید می شوند. از ویژگی های استفاده از مستربچ مقاوم به اشعه UV می توان به جلوگیری از تخریب پلیمرها توسط اشعه ماوراء بنفش، کاهش تغییر رنگ و افزایش طول عمر قطعات نیز اشاره کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید!