کاربرد کامپاند از صنایع داروسازی تا مواد غذایی

زی امروزه استفاده از کامپاند در صنایع مختلف به دلیل افزایش کیفیت محصولات بسیار رواج پیدا کرده است. از دلایل کاربردی شدن کامپاند می توان به پژوهش های فراوان در زمینه علوم مهندسی و شیمی اشاره کرد. در ادامه این مطلب به بررسی تحولات کامپاند و کارایی آن می پردازیم با ما همراه باشید.

کامپاند در صنعت پلاستیک چه کابردی دارد؟

در صنعت پلاستیک، کامپاند به مخلوطی از پلیمرها و مواد افزودنی مانند رنگ‌ها، پایدارکننده‌ها، پرکننده‌ها، نرم‌کننده‌ها و سایر مواد افزودنی اطلاق می‌شود. این ترکیبات خواص خاصی را به پلیمر می‌دهند که برای تولید محصولات مختلف پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مثلاً کامپاندهای PVC در تولید لوله‌ها، پروفیل‌ها و کف‌پوش‌ها کاربرد دارند.

 

دلایل استفاده از کامپاند در صنایع مختلف

 کامپاند به عنوان جایگزین مناسبی برای مواد سنتی در صنایع مختلف شناخته شده است. کامپاند نیز در مقایسه با مواد سنتی دارای ویژگی های منحصر به فردی از جمله مقاومت بالا، وزن سبک، انعطاف پذیری بالا و.. می باشد.

کاربرد های کامپاند در صنایع غذایی

کامپاندها در تولید افزودنی‌های غذایی که برای بهبود طعم، رنگ، بافت یا ماندگاری مواد غذایی استفاده می‌شوند، کاربرد دارند. همچنین در صنایع غذایی برای افزایش ارزش تغذیه از کامپاند برای اضافه کردن ویتامین و مواد معدنی استفاده می شود. برای بسته بندی محصولات غذایی که نسبت به رطوبت، نور و اکسیژن حساس هستند از کامپاند استفاده می شود. همچنین برای افزایش طول عمرمحصولات غذایی در بسته بندی از کامپاند استفاده می شود. در ادامه سایر کاربرد های کامپاند را در صنایع غذایی برای شما جمع آوری کرده ایم.

طعم دهنده غذایی: یکی از ویژگی های منحصر به فرد کامپاند که باعث شده در صنایع غذایی بسیار کاربردی باشد ترکیب آن با انواع طعم دهنده ها نیز می باشد. در صنایع غذایی از کامپاند برای بوجود آمدن طعم های خاص استفاده می شود.

غنی‌سازی مواد غذایی: در صنایع غذایی افزایش ارزش تغذیه ای با استفاده از کامپاند انجام می شود.

بهبود دهنده کیفیت غذایی:  با استفاده از کامپاند می توان نان‌های غنی‌شده با اسید فولیک و آهن برای کمک به بهبود سلامت مصرف‌کنندگان تولید کرد.

 

نحوه استفاده از کامپاند در صنایع دارو سازی

برخی از بیماری ها با مصرف داروهای شامل ماده های فعال و غیر فعال درمان می شوند. از فرموله سازی دارو ها در صنایع دارو سازی بسیار استفاده می شود. فرموله سازی دارو به قابلیت جذب بهتر، پایداری و کنترل آزادی سازی مواد فعال در بدن کمک بسیاری می کند. در صنایع دارو سازی برای رنگ دهی به دارو ها از مستربچ ها استفاده می کنند. چرا که استفاده از پیگمنت در تولید محصولات پلیمری مجاز اما هزینه بر است اما در تولید محصولات پلیمری ممکن است مشکلاتی را به همراه داشته باشد. بنابراین برای رنگ دهی به بسته بندی های دارویی از مستربچ رنگی استفاده می شود. از مزایای استفاده از مستربچ رنگی در صنایع دارویی می توان به افزایش مقاومت بسته بندی های دارویی در برابر تغییرات آب و هوایی نیز اشاره کرد. از دیگر مزایای استفاده از مستربچ در صنایع دارو سازی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

مختصری درباره کامپاند های لاستیکی

در صنعت لاستیک، کامپاندهای لاستیکی که شامل ترکیبات مختلفی از لاستیک‌های طبیعی و مصنوعی و مواد افزودنی مانند گوگرد، کربن سیاه، آنتی‌اکسیدان‌ها و نرم‌کننده‌ها هستند، برای تولید تایرها، واشرها، نوارها و قطعات لاستیکی دیگر استفاده می‌شوند. از دیگر کاربرد های کامپاند می توان به صنعت آرایشی و بهداشتی اشاره کرد.در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی، کامپاندها به ترکیباتی از مواد فعال و مواد جانبی اطلاق می‌شوند که در تولید کرم‌ها، لوسیون‌ها، شامپوها و محصولات مراقبت از پوست و مو کاربرد دارند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *