معرفی انواع اکسترودر و کاربرد های آن
اکسترودر Extruder یک دستگاه صنعتی است که برای تولید محصولات پلاستیکی، فلزی، غذایی و مواد دیگر به کار میرود. این دستگاه مواد اولیه را با اعمال فشار و حرارت به شکلها و قالبهای مختلف تبدیل میکند در ادامه بیشتر درباره انواع اکسترودر و کاربرد های آن صحبت خواهیمکرد با ما همراه باشید.
دستگاه اکسترودر چیست؟
اجزای تشکیل دهنده Extruder
به طور کلی اکسترودر از سه قسمت اصلی محفظه، ماردون و قالب تشکیل شده است. محفظه به یک نوع لوله فلزی گفته می شود که درون آن المنت های حرارتی قرار گرفته اند. با استفاده از المنت های حرارتی موجود در محفظه مواد پلاستیکی تا حد ممکن گرم خواهند شد. ماردون نیز یک قطعه استوانه ای است که درون محفظه قرار دارد و به حرکت کردن مواد پلیمری درون محفظه کمک بسیاری می کند. حرکت مواد پلیمری درون محفظه به واسطه شیار های مارپیچ درون ماردون است. قالب به یک قطعه فلزی گفته می شود که برای فرم دهی نهایی محصول مورد استفاده قرار می گیرد. محل قرار گیری قالب در انتها محفظه است به حرکت در آمدن مواد پلیمری و شکل گیری آن ها کمک بسیاری می کند.
انواع بدنه دستگاه Extruder
در جهت کنترل مواد مذاب پلیمری درون دستگاه اکسترودر از استوانه ای فلزی استفاده می شود. در داخل این استوانه یک سری حفره های تعبیه شده تا آب سرد و گرم به خوبی از آن عبور کند. کنترل درجه حرارت آمیزه بسیار اهمیت دارد. داغ شدن بسیار آمیزه باعث می شود که محصول تولید شده برشته یا سوخته باشد. به بالا رفتن درجه حرارت آمیزه و سوختگی محصولات تولید شده اسکورچ گفته می شود.
قالب: طراحی قالب (دای) نیاز به مهارت و تجربه بالایی دارد. قالب را بر روی کلگی (هد) قرار می دهند.
هد: برای کنترل و یکنواخت ساختن آمیزه و انتقال درست آن به سمت قالب از هد استفاده می شود. در دستگاه Extruder هد نقش مهمی در تولید یک محصول بدون مشکل و منظم دارد.
مارپیچ: از سه قسمت تغذیه، انتقالی، سنجش و فشرده سازی تشکیل شده است. وظیفه بخش استوانه ای (مارپیچ) نرم کردن مواد مذاب پلاستیکی و انتقال آن به قسمت های بعدی نیز می باشد.
معرفی انواع دستگاه های Extruder
با استفاده از دستگاه اکسترودر مواد پلیمری( پلاستیک جامد) را به مواد مذاب تبدیل کرده و در شکل های مختلف فرم دهی خواهند کرد. ازکاربرد های دستگاه اکسترودر می توان به تولید محصولاتی مانند: ترد تایر، انواع شلنگ ها، سایدوال تایر، درزگیر، سیم و کابل، پروفیل، نوار و .. اشاره کرد. با توجه به تنوع محصولات دستگاه های اکسترودر نیز دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.
فلزی : برای شکلدهی به فلزات و تولید پروفیلهای فلزی مورد استفاده قرار میگیرند.
مخصوص مواد غذایی: برای تولید محصولات غذایی مانند پفک، ماکارونی و دیگر مواد غذایی استفاده میشوند.
تکپیچی: این نوع از اکسترودرها دارای یک مارپیچ هستند و برای بسیاری از کاربردهای عمومی مناسباند، به خصوص در صنعت پلاستیک
سهپیچی : در برخی کاربردهای خاص از اکسترودرهای سهپیچی استفاده میشود که پیچیدگی و توان بیشتری برای مخلوط کردن مواد دارند.
دوپیچی: دارای دو مارپیچ است که میتواند به طور همزمان یا در خلاف جهت یکدیگر بچرخند. این نوع اکسترودر برای فرایندهای پیچیدهتر و موادی که نیاز به مخلوط کردن دقیقتری دارند، مناسب است..
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید!