تفاوت پلیمر مصنوعی و طبیعی
یکی از چالش های تولید محصولات پلیمری حفظ کیفیت محصولات و کاهش فرآوری است. برای کاهش استفاده از پلیمر های مصنوعی، پلیمر های طبیعی که زیست تخریب پذیری کمتری دارند بسیار پیشنهاد می شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تفاوت های پلیمر مصنوعی و طبیعی در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
ویژگی های پلیمر طبیعی
در تولید محصولات پلیمری توجه به عدم تخریب محیط زیست بسیار اهمیت دارد. بنابراین برای جلوگیری از مشکلات زیست محیطی پیشنهاد می شود که از پلیمر های طبیعی بیشتر از پلیمر های مصنوعی استفاده شود. به طور کلی پلیمر های طبیعی در محیط زیست وجود دارند و آن ها را می توان از بسیاری موجودات زنده بدست آورد. برای مثال سلولز، پروتئین، نشاسته جز پلیمر های طبیعی به حساب می آیند.
نشاسته: یک پلیمر قندی که در گیاهان به عنوان منبع انرژی ذخیره میشود.
DNA و RNA: این پلیمرها نقش کلیدی در ذخیره و انتقال اطلاعات ژنتیکی دارند.
سلولز: این پلیمر اصلی دیواره سلولی گیاهان است و به عنوان منبع فیبر در رژیم غذایی انسان مهم است.
پروتئینها: پلیمرهای طبیعی که از زنجیرههای آمینواسیدی تشکیل شدهاند و در ساختار و عملکرد سلولها نقش دارند.
پلیمر مصنوعی چیست؟
در فرایند تولید مواد شیمیایی پلیمر های مصنوعی از نفت به دست می آیند. پلیمر های مصنوعی در طبقه بندی مواد آلی و معدنی قرار می گیرند. یکی از دیگر روش های تولید پلیمر های مصنوعی، پلیمریزاسیون است که محصولات تولید شده توسط آن جز دسته بندی پلیمر های افزودنی قرار می گیرند. از پلیمر های صنعتی می توان به پلی استایرن، تفلون، پلی اتیلن، پلی پروپیلن و .. نیز اشاره کرد. در ادامه به طور کامل تر درباره انواع پلیمر های مصنوعی صحت خواهیم کرد.
معرفی انواع پلیمر مصنوعی
از انواع پلیمر مصنوعی می توان به پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پلی وینیل کلراید، پلی استر، نایلون، پلی اورتان، سیلیکون و.. اشاره کرد. از انواع پلیمر های صنعتی در کاربرد های مختلف استفاده می شود که در این بخش کاربرد های هر یک از آن ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
پلی استر:برای تولید بطری های پلاستیکی از پلی استر استفاده می شود. معمولا بطری های پلی استری از شفافیت و براقیت بالایی برخوردارند. یکی از محصولات مناسب بسته بندی نوشیدنی های جذاب بتری های هستد که با استفاده از پلی استر تولید شده اند. از مزیت های تولید بطری با استفاده از پلی استر وزن سبک آن ها است. سبکی وزن بطری ها باعث شده تا حمل و نقل آن ها بسیار آسان شود. از ویژگی بطری پلی استر می توان به قابلیت بازیافت آسان آن ها اشاره کرد.
پلی اتیلن:یکی از کاربردی ترین پلیمر ها در تولید محصولات بسته بندی پلیمری به حساب می آید. پلی اتیلن در دو دسته بندی کم چگالی و پر چگالی تولید می شود.از ویژگی های پلی اتیلن می توان به خاصیت انعطاف پذیری بالا، وزن سبک، کاربرد های گسترده، مقاومت بالا در برابر رطوبت نیز اشاره کرد.
پلی اورتان: از ویژگی های پلی اورتان می توان به خاصیت انعطاف پذیری بالا، عایق سازی حرارتی و صوتی اشاره کرد. یکی از محبوب ترین کاربرد های پلی اورتان تولید چسب و درزگیر می باشد. چسب پلی اورتان به دلیل کیفیت و قدرت چسبندگی بالایی که دارد در صنایع مختلف برای جلوگیری از ورود آب، هوا، گرد و غبار و .. بسیار مورد استقبال افراد قرار می گیرد.
بررسی تفاوت های پلیمر طبیعی و مصنوعی
به طور کلی پلیمر های طبیعی و مصنوعی از نظر نحوه تولید، ویژگی ها و کاربرد با یک دیگر تفاوت دارند. پلیمر های طبیعی سازگاری بالایی با محیط زیست دارند و به آن آسیب نمی زنند بنابراین در صنایع غذایی، دارویی و پزشکی از پلیمر های طبیعی که قابل جذب هستند استفاده می شود. پلیمر های مصنوعی می توانند زیست تخریب پذیر باشند بنابراین از آن ها برای تولید محصولات بسته بندی، ساخت و ساز، پوشاک، خودروسازی و .. مورد استفاده قرار می گیرند. جالب است بدانید که پلیمر های مصنوعی به دلیل ویژگی های قابل تنظیم و اقتصادی که دارند بسیار مورد استقبال صنایع گوناگون و پر کاربرد قرار گرفته اند.
منابع تولید پلیمر های مصنوعی
یکی از دلایلی که باعث می شود پلیمر های مصنوعی زیست تخریب پذیر باشند نحوه تولید آن ها است. منابع تولید پلیمر های مصنوعی از نفت و مشتقات نفت گرفته می شوند. در صورتی که پلیمر های طبیعی از مواد گیاهی و جانوران به دست می آیند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید!